Nieuws - Loterij

Uitslag loterij Kunstmanifestatie

Zondagavond direct na de sluiting van de Kunstmanifestatie zijn de prijzen getrokken van de loterij waarvan de opbrengst naar het project van de speciale school in Jiboro, Gambia gaat.

 

De prijswinnaars staat hieronder vermeld; zij hebben hebben inmiddels allemaal bericht gehad.

 

Mevrouw C. van Haaren uit Geijsteren - pentekening van Mart van Golde

Mevrouw A. Loeffen uit Beers - zilveren sieraad van Els Ariaens

Mevrouw A. Huys uit Wanssum - houten schaal van Ineke Voigt

De heer H. Ververs uit Reuver - zilveren hanger van Gerrie Geelen

Mevrouw M. Teeuwen uit Grubbenvorst - paneel naar keuze van Henk van Os

Mevrouw M. Baltussen uit Westerbeek - beeldhouwwerk van Theo Beckers

Mevrouw J. Mol uit Vlissingen - tekeningen van Hein Aldenhoven

Mevrouw C. Hanraets uit Horst - schilderij van Dominique Clercx

Dhr.mw. Berghmans uit Venray - schilderij van Hanny Delahaye

Mevrouw T. Moors uit Horst - wandobject van Jolanda Nabben

Mevrouw R. de Bruijn uit Venray - kunstkaarten van Diny vd Cruysen

Mevrouw M. Holthuis uit Geijsteren - beeldhouwwerk van Elke Wijnhoven

Dhr/mw. M.Wismans uit Roermond - keramiek beeld van Julia Popovics

Mevrouw Boom uit Geijsteren - albasten vaas van Marianne Hoedemaekers

De heer T. van Dijk uit Venray - Glazen sculptuur van Ben Vollenberg

Mevrouw A. Nieuwensteijn uit Venray - wandobject van Jolanda Nabben

Dhr./mw. Gilissen uit Venray - glazen piramide van Hetty Faassen

Mevrouw Rinie Gommans uit Ysselstein - Schilderij van Rin Driessen

Dhr/mw. T. Verstraelen uit Venray - schilderij van Marike Meurs

Dhr/mw. L. Vreede uit Blitterswijck - ets van Inki van Eijs

Dhr/mw. Berghmans uit Venray - schilderij van Theo Houben

Mevrouw M. Niets uit Helmond - linosnede van Ellen von der Linden

Mevrouw D. Mol uit Vlissingen - keramiek sculptuur van Anneke Gruteke

 

 

De troostprijzen, 2*10 kunstkaarten van werk van diverse kunstenaars (zie de afbeelding hieronder) gaan naar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dhr. Geert Schrijver uit Sint Anthonis

Dhr. C. Cuppen uit Meerlo

Dhr/mw. M. Loonen uit Vierlingsbeek

Dhr. J. van Els uit Wanssum

Dhr L. Goertz uit Tilburg

Dhr/mw. J. Bus uit Vierlingsbeek

Dhr/mw. H. Vermeeren uit Horst

Dhr/mw. E. Delsing uit Nijmegen

Mw. D. Muijseres uit Merselo

Dhr. M. de Wit uit Welberg

Dhr/mw. Cox uit Geijsteren

Mw. J. Hanssen uit Maashees

Dhr/mw Verdult uit Bergen

Dhr./mw Van Horck uit Horst

Mw. Kempen uit Wanssum

Dhr. C. Jakobs uit Wanssum

Mw. J. Cals uit Venray

Mw. L. Lucassen uit Venray

Mw. Goumans uit Malden

Dhr. M. Vink uit Geijsteren

Dhr/mw. A. Vermeulen uit Mook

Dhr/mw Emonts uit Merselo

Mw. Derikx-Weijer uit Geijsteren

Dhr/mw. G. Janssen uit Venray

Dhr. G.A. Chapman uit Meerlo

Mw. T. Moors uit Horst

Dhr. P. Roefs uit Geijsteren

Dhr. J. Gerritsen uit Holthees

Dhr/mw. Derix uit Goirle

Dhr/mw. A. van Nispen uit Geijsteren

Dhr/mw Schmitz uit Venray

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film-art op 8 mei

 

Een oude Volvo die al jaren onder de bomen staat, wordt met een lier uit zijn autokerkhof getrokken. Dan blijkt dat de auto helemaal niet zo dood is als hij lijkt…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winand Derks van de Ven (Volvo-liefhebber) en Ted Born (fotograaf) hebben een bijzonder sfeervol beeldverhaal samengesteld. Op basis van een script is een fotoserie gemaakt waarbij de foto’s (‘stills’) vervolgens zo zijn bewerkt dat er beweging ontstaat en er een filmische impressie wordt gecreëerd. Het thema is liefde & loslaten en het accepteren de eindigheid der dingen. De verstilde muziek van Loreena McKennit past daar uitstekend bij. Deze 7 minuten durende film met de titel ‘Vergankelijkheid’ is een klein juweeltje en wordt continu vertoond in het voormalig café 't Klinkertje in de Dorpstraat.

 

Algemene informatie

 

Het begon ruim 24 jaar geleden

Kunstenares Mieke van Uden nam in 1992 het initiatief tot de organisatie van een expositie in de kern van het pittoreske dorp waar ze kort daarvoor was gaan wonen. De tentoonstelling van eigen werk en dat van bevriende kunstenaars, deels in de open lucht en deels in overdekte ruimtes, trok meteen de aandacht van het publiek. Onder de naam ‘Kunstmanifestatie Geijsteren’ groeide het succesvolle evenement uit tot een tweejaarlijks cultureel fenomeen dat in Limburg en ver daar buiten grote bekendheid geniet. Vanaf het begin stond de kwaliteit van de exposerende kunstenaars, waarvan een deel van internationale afkomst is, garant voor een interessant en veelzijdig aanbod. Bovendien had Mieke van Uden niet alleen oog voor de beeldende kunst, al snel werden ook bijzondere muziekgezelschappen uitgenodigd om te komen spelen. Sommige muzikanten mengden zich al spelend onder het publiek dat zich al snel liet meeslepen door aanstekelijke muziek. Ook de kerk mocht als vaste, overdekte expositie- en concertlocatie voor wat minder uitbundige optredens worden betrokken bij de manifestatie. Na ruim 20 jaar besloot Mieke dat het tijd werd voor andere mensen om het vele werk van plannen en organiseren van de kunstmanifestatie over te nemen. In 2012 droeg ze daarom het voorzitterschap van de Stichting Kunstmanifestatie over.

 

Kunstmanifestatie Geijsteren 2016

In 2016 is het alweer de 13e Kunstmanifestatie Geijsteren. Zoals alle vorige keren maken we er weer een feestelijke dag van met kwalitatief hoogwaardige kunst in een prachtig decorlandschap. Er is weer een veelzijdig en gevarieerd aanbod van de deelnemende kunstenaars, zowel professioneel als professionele amateurs. Wat telt is de kwaliteit en originaliteit van hun werk. Naast het exposeren van hun kunstwerken geven verschillende kunstenaars demonstraties hoe hun kunstwerken tot stand komen. We zijn ook aan het bekijken of we workshops kunnen organiseren zodat de bezoekers zelf vorm kunnen geven aan hun creativiteit. Onze vaste crew is uitgebreid met een aantal jonge en enthousiaste vrijwilligers. Naast het vertrouwde concept komen er dit jaar zeker nieuwe ontwikkelingen!

 

Niet alleen beeldende kunst...

maar ook allerlei muziek en theatervormen. Op verschillende plekken in het dorp hebben we podia waar allerlei soorten muziek ten gehore worden gebracht. Dwars door de kunstmanifestatie lopen muzikanten en theaterkunstenaars. En wilt u even bijkomen dan kunt u ook culinair genieten; restaurant De Boogaard en eetcafé 't Trefpunt hebben een speciaal op de manifestatie afgestemd aanbod.

 

Weer of geen weer?

We zullen het niet snel vergeten, Moederdag 2014. Alle jaren in haar bestaan was het de dag van de Kunstmanifestatie prachtig weer, behalve in 2014. Storm, regen en kou. Maar: bijna alle kunstenaars waren er. En ondanks de kou en de nattigheid mochten we toch bijna 2000 bezoekers verwelkomen. Samen hebben we er toch een prachtige dag van gemaakt. Daar werden wij blij van!

Uiteraard hopen we dat het op 8 mei 2016 weer prachtig weer wordt. Maar we hebben bijgeleerd: zélfs de Kunstmanifestatie heeft geen garantie op mooi weer. Dus mocht het slecht weer worden dan richten we dit jaar het manifestatieterrein anders in. Zodat de kunstenaars hun kunstwerken goed en veilig kunnen exposeren en ook de bezoekers zoveel mogelijk droog en beschut zijn.

 

Onze vrijwilligers

Een evenement als de Kunstmanifestatie is niet mogelijk zonder de inzet van veel vrijwilligers. Naast onze vaste crew van 12 mensen zijn vrijwel alle verenigingen in Geijsteren én heel veel mensen en ondernemers die op de dag zelf helpen, betrokken bij de manifestatie. Wij zijn heel blij en trots dat zoveel mensen in ons kleine dorpje zich inzetten voor dit sfeervolle evenement, dat uniek is in de wijde omtrek.

 

Betrokkenheid

Samen maken we van 8 mei 2016 een mooie, feestelijke dag. Op die dag zijn we ook betrokken bij mensen die het met minder moeten doen. De Stichting Ontwikkelings Samenwerking Meerlo-Wanssum neemt een vaste plaats in op de Kunstmanifestatie. Ook dit jaar is deze mondiale vrijwilligersorganisatie weer nadrukkelijk aanwezig. Hoe? Daar komen we snel op terug.

 

Bestuur

Het Stichtingsbestuur bestaat uit Frans Overman (voorzitter), Lean Groetelaers (penningmeester) en Nens van der Wijngaard.

INTERNATIONALE

KUNSTMANIFESTATIE

GEIJSTEREN

Zondag 8 mei 2016

11.00 - 17.30 uur

Entree € 3,- | kinderen gratis

Kunstmanifestatie Geijsteren

info@kunstmanifestatiegeijsteren.nl

06-1502 9237

Heiveld 18, 5862 AW Geijsteren