Huub Simons

Huub Simons

Ik ben nu ruim 3 jaar bezig met het verwerken van glas in zwerfkeien en maak er kunstobjecten van. Nooit eerder had ik kunnen voorzien dat ik zoveel plezier en succes zou beleven aan deze hobby. Ook was ik mij niet eerder bewust van mijn creativiteit. Via mijn werk heb ik de schoonheid van stenen ontdekt.

De stenen die ik verwerk komen hoofdzakelijk uit het Maasduinengebied. Door de stenen met glas te bewerken, krijgt ieder object een unieke uitstraling. Vooral door het contrast van de materialen en de transparantie van glas krijgt de steen iets luchtigs en ontstaan er bijzondere vormen. Ieder exemplaar is uniek en het is niet mogelijk om twee dezelfde kunstwerken te maken. Iedere steen heeft een ander vorm, kleur en uitstraling.

Tijdens het verwerken van een steen krijg ik gaandeweg meer zicht op de vorm en uitstraling. En probeer het accent te leggen op het sterkste onderdeel van de steen. Het glas zorgt voor een glinsterende doorbraak en komt extra tot zijn recht, als er licht doorheen valt.

h.simons6@outlook.com

 

KUNSTMANIFESTATIE

GEIJSTEREN wordt KLEO

Er zullen geen nieuwe edities van De Kunstmanifestatie plaatsvinden. Hiervoor in de plaats zal op zondag 13 mei het nieuwe evenement KLEO plaatsvinden. Dit is de eigentijdse opvolger van De Kunstmanifestatie. Het is niet mogelijk om u hiervoor aan te melden als kunstenaar. We hopen u toch te mogen begroeten op deze dag vanaf 14.00 uur in het hart van Geijsteren voor een dag met kunst en cultuur onder het genot van een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie op:

www.KLEOGEIJSTEREN.NL