Rose van den Hurk

Rose van den Hurk

Rose van den Hurk (1968) woont en werkt in Nijmegen, Nederland. In Nijmegen heeft ze aan de Lerarenopleiding Tekenen, Handvaardigheid en Textiele werkvormen gestudeerd en studeerde ze af aan de Hogeschool Nijmegen, Creatieve Therapie richting beeldend vormen. Momenteel volgt ze in Belgie de Kunstacademie, richting beeldhouwen.

De rondingen van een vrouwenlichaam, het kind, de geboorte en de natuur in haar prachtige groei zijn voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Haar bronzen beelden zijn afwisselend in afmeting. Ze gaan ofwel de hoogte in, ijl maar sterk en trots met een krachtige, golvende sierlijke beweging dan wel naar de grond, fors, vol, rond en verstild.

Twee andere gebieden waar ze zich naast haar autonome werk op richt zijn : het maken van geboorte/kinder beelden en het maken van gedenkbeelden. Een beeld als symbool voor het leven en voor de dood, een beeld wordt zo een tastbare plaats voor aanraken, ontmoeten en herinneren.

www.rosevandenhurk.nl

rosevandenhurk@gmail.com

Dobbelmannweg 1c 6531 KT Nijmegen

 

KUNSTMANIFESTATIE

GEIJSTEREN wordt KLEO

Er zullen geen nieuwe edities van De Kunstmanifestatie plaatsvinden. Hiervoor in de plaats zal op zondag 13 mei het nieuwe evenement KLEO plaatsvinden. Dit is de eigentijdse opvolger van De Kunstmanifestatie. Het is niet mogelijk om u hiervoor aan te melden als kunstenaar. We hopen u toch te mogen begroeten op deze dag vanaf 14.00 uur in het hart van Geijsteren voor een dag met kunst en cultuur onder het genot van een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie op:

www.KLEOGEIJSTEREN.NL