Sonja Manders

Sonja Manders

Mijn naam is Sonja Manders. Als glaskunstenaar ben ik o.a. bezig met het vervaardigen van glaskralen oftewel 'Lampworking'.Deze kralen verwerk ik tot sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen in combinatie met (edel)metalen.

Ik werk met name vanuit mijn atelier aan huis waar ik ook workshops verzorg. Regelmatig volg ik ook zelf cursussen en bijscholing van (nationale en internationale) glasartiesten in binnen en buitenland. Mijn werk is eerder verschenen in een aantal boeken.

Naast de kralen die ik verwerk tot sieraden maak ik regelmatig voor mensen een dierbare herinnering. Het maken van 'herinneringskralen'. Hiervoor verwerk ik een plukje haar, een melktandje, zand uit een geboorteland of as van een overledene gevangen onder glas of verwerkt in een holle glaskraal en afgewerkt met zilver. Een speciale opdracht voor een kunstenaar. De voldoening om iemand zo’n mooie tastbare herinnering te mogen geven is groot.

Voor meer informatie zie mijn website www.glassbysonja.nl

 

KUNSTMANIFESTATIE

GEIJSTEREN wordt KLEO

Er zullen geen nieuwe edities van De Kunstmanifestatie plaatsvinden. Hiervoor in de plaats zal op zondag 13 mei het nieuwe evenement KLEO plaatsvinden. Dit is de eigentijdse opvolger van De Kunstmanifestatie. Het is niet mogelijk om u hiervoor aan te melden als kunstenaar. We hopen u toch te mogen begroeten op deze dag vanaf 14.00 uur in het hart van Geijsteren voor een dag met kunst en cultuur onder het genot van een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie op:

www.KLEOGEIJSTEREN.NL