Trees Simons

Trees Simons

Trees Simons, (1957) woonachtig te Reuver, volgde de opleiding creatieve handvaardigheid en is afgestudeerd aan het Textiel Instituut Henry Story te Gent (B), specialiteit weefsels. Via de textielkunst en het jarenlang werken met vele materialen specialiseerde zij zich in het creëren van uniek vormgegeven bronzen beelden.

Bronssculpturen waarbij de vrouw centraal staat. De vrouw als vormgeefster, mooi door eenvoud, elegantie en met een vleugje abstractie. Deze elementen zijn aanwezig in mijn sculpturen en worden versterkt door toevoeging van een extra element, verfijnd, grof, bewegend, stil.

Een sculptuur maak ik altijd van "boetseerwas", dat vervolgens cire perdue in brons gegoten wordt (de verloren was methode). Na het gieten werk ik de ruwe vorm altijd zelf helemaal af. Dus kappen, schuren, frezen en polijsten. Als laatste breng ik patina aan in een passende kleurencombinatie. Door de afwerking geheel in eigen hand te houden komen creativiteit en vakmanschap samen waardoor elk bronzen sculptuur de stijl en schoonheid krijgt zoals door mij bedoeld.

www.treessimons.com

INTERNATIONALE

KUNSTMANIFESTATIE

GEIJSTEREN

Zondag 8 mei 2016

11.00 - 17.30 uur

Entree € 3,- | kinderen gratis

Kunstmanifestatie Geijsteren

info@kunstmanifestatiegeijsteren.nl