Trees Simons

Trees Simons

Trees Simons, (1957) woonachtig te Reuver, volgde de opleiding creatieve handvaardigheid en is afgestudeerd aan het Textiel Instituut Henry Story te Gent (B), specialiteit weefsels. Via de textielkunst en het jarenlang werken met vele materialen specialiseerde zij zich in het creƫren van uniek vormgegeven bronzen beelden.

Bronssculpturen waarbij de vrouw centraal staat. De vrouw als vormgeefster, mooi door eenvoud, elegantie en met een vleugje abstractie. Deze elementen zijn aanwezig in mijn sculpturen en worden versterkt door toevoeging van een extra element, verfijnd, grof, bewegend, stil.

Een sculptuur maak ik altijd van "boetseerwas", dat vervolgens cire perdue in brons gegoten wordt (de verloren was methode). Na het gieten werk ik de ruwe vorm altijd zelf helemaal af. Dus kappen, schuren, frezen en polijsten. Als laatste breng ik patina aan in een passende kleurencombinatie. Door de afwerking geheel in eigen hand te houden komen creativiteit en vakmanschap samen waardoor elk bronzen sculptuur de stijl en schoonheid krijgt zoals door mij bedoeld.

www.treessimons.com

 

KUNSTMANIFESTATIE

GEIJSTEREN wordt KLEO

Er zullen geen nieuwe edities van De Kunstmanifestatie plaatsvinden. Hiervoor in de plaats zal op zondag 13 mei het nieuwe evenement KLEO plaatsvinden. Dit is de eigentijdse opvolger van De Kunstmanifestatie. Het is niet mogelijk om u hiervoor aan te melden als kunstenaar. We hopen u toch te mogen begroeten op deze dag vanaf 14.00 uur in het hart van Geijsteren voor een dag met kunst en cultuur onder het genot van een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie op:

www.KLEOGEIJSTEREN.NL