Confetti

Confetti

Close Harmony Group Confetti Confetti staat al vanaf de oprichting onder leiding van Gertie Sikes. Het koor bestaat uit 18 zangers en zangeressen.

Confetti heeft in al die jaren een repertoire opgebouwd dat veelzijdig is in zowel de muziek als ook de aankleding en choreografie. De a-capellanummers zijn favoriet, waarbij close harmony een belangrijke rol speelt. Maar dat niet alleen. Bekendheid kreeg Confetti in de loop der jaren door concerten te geven in de regio en door deelname aan muziekprojecten als de Proms van Leunen en Venray, optredens samen met het Venray’s Mannenkoor , MMSK , RU2, Transparant en tijdens Venray Muziek Totaal .

Tapzingen werd ook een onderdeel van die optredens en er werd zelfs drie jaar lang medewerking verleend aan de Vastelaoves-CD van de Pielhaas door het inzingen van bekende Venrayse carnavalskrakers in de vorm van een medley. In 2007 bracht Confetti zelf haar eerste eigen CD uit onder de naam Close.

 

Dirigente Gertie Sikes genoot haar opleiding aan het conservatorium in Maastricht en is op dit moment als muziek docent verbonden aan het Dendroncollege. In al die jaren heeft zij naast de a-capella stukken het koor begeleid op de piano of keyboard en werd in al die 25 jaren ondersteund door Dolf Verbeek op de bas-gitaar. Sinds kort neem Inge Gielens de ritmische ondersteuning voor haar rekening.

Door de jaren heen heeft Confetti ook verschillende concertreizen gemaakt. In Barcelona, Dublin, Wenen en Dusseldorf werd er op de meest uiteenlopende plaatsen gezongen, met als hoogtepunt toch wel onder de Stephansdom in Wenen. Ook dit jaar gaat Confetti in juni nweer op reis, dit keer naar Antwerpen.

 

Wie interesse heeft om zich aan te sluiten bij Confetti, kan contact opnemen via www.confetti-venray.nl, of contact op te nemen met de voorziter M.T de Boer, tel. 0478-852918 .

 

KUNSTMANIFESTATIE

GEIJSTEREN wordt KLEO

Er zullen geen nieuwe edities van De Kunstmanifestatie plaatsvinden. Hiervoor in de plaats zal op zondag 13 mei het nieuwe evenement KLEO plaatsvinden. Dit is de eigentijdse opvolger van De Kunstmanifestatie. Het is niet mogelijk om u hiervoor aan te melden als kunstenaar. We hopen u toch te mogen begroeten op deze dag vanaf 14.00 uur in het hart van Geijsteren voor een dag met kunst en cultuur onder het genot van een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie op:

www.KLEOGEIJSTEREN.NL