JASS

JASS

 

De band JASS is wat ze uitstraalt, creatief, enthousiast en vernieuwend. Het idee ontstond jaren geleden, maar kreeg pas afgelopen jaar vorm. Jop Janssen (gitaar/drum), Auke Classens (zang) en Stef van Dijk (toetsen) spelen covers met een jazzy sound.

Een willekeurige repetitie bij Jop in de tuin op een rustige nazomer zondag verloopt relaxed en creatief, zoals het echte jazz betaamt. “De nummers ontstaan tijdens de repetities”, vertelt Stef. “Eigenlijk repeteren we zonder plan, dat werkt voor ons het beste.” Al pielend op zijn toetsen laat hij aan de band horen wat hij in gedachten heeft bij het nummer I’m sexy and I know it van LMFAO. Een dance nummer weet hij moeiteloos om te toveren tot een jazz nummer. Jop zorgt voor een rustige beat en Auke weet met haar warme stem een applaus te ontfutselen bij de buren. Tussen de nummers door wordt er gelachen en gekletst, maar ook serieus gesproken over de muziek die bij de band past en welke juist niet.

Alle drie zijn ze lang verbonden geweest aan kunstencentrum Jerusalem. “Daarvan kennen we elkaar ook”, vertelt Auke. In het verleden speelden Auke en Stef al eens samen in een bandje. Jop is daarop een goede aanvulling. De neuzen wijzen allemaal dezelfde kant uit. “We hebben allemaal hetzelfde idee over welke kant we op willen met de muziek”, zegt Jop. “In het muziekleven of in het uitgaansleven kwamen we elkaar telkens tegen en was er steeds weer de intentie om nu toch echt iets te ondernemen samen.” Het heeft wat tijd gekost, maar het resultaat mag er zijn.

 

 

 

 

 

 

KUNSTMANIFESTATIE

GEIJSTEREN wordt KLEO

Er zullen geen nieuwe edities van De Kunstmanifestatie plaatsvinden. Hiervoor in de plaats zal op zondag 13 mei het nieuwe evenement KLEO plaatsvinden. Dit is de eigentijdse opvolger van De Kunstmanifestatie. Het is niet mogelijk om u hiervoor aan te melden als kunstenaar. We hopen u toch te mogen begroeten op deze dag vanaf 14.00 uur in het hart van Geijsteren voor een dag met kunst en cultuur onder het genot van een hapje en een drankje. Kijk voor meer informatie op:

www.KLEOGEIJSTEREN.NL